Het leven overkomt je of jij staat aan het roer.

Welke van de twee kies jij?

 

Je bent de weg kwijt. Vastgelopen. Het stroomt niet meer in je leven…

Er zijn veel manieren om te verwoorden dat je ‘uit balans’ bent. Hoe je het noemt maakt niet uit. Jij voelt het. Tegelijkertijd is een gevoel iets waar we in de huidige tijd maar moeilijk mee uit de voeten kunnen. Letterlijk, want het is niet alleen iets dat knaagt in ons hoofd, ons wakker houdt, of zich vastzet in ons lijf.

Uit balans zijn is ook een gevoel van negatieve energie dat ons afremt, ons tegenhoudt om juist die dingen te doen in ons leven waar we gelukkig van worden. De natuurlijke behoefte om te bewegen en groeien stokt. We zijn de regie over ons leven kwijt.

Maar ja, ‘op papier’ hebben we alles voor elkaar. Huisje, boompje, beestje, je weet wel. Dus we mogen niet klagen. Toch? Verstand op nul en gaan. En vooral alles zelf oplossen.

Ondertussen steekt die onrust af en toe de kop op en blijf je continu zoekende. Naar wat? Dat weet je eigenlijk niet precies. We zeggen vaak wel dat we op zoek zijn naar balans. Maar bestaat dat eigenlijk wel?

Balans betekent voor mij regelmatig inchecken bij mijzelf, om te voelen wat er speelt. Mezelf afvragen wat ik nodig heb. En mijn behoeften vertalen in concrete stappen. Stappen die er voor zorgen dat ik me voel zoals ik dat wil.

Balans is dus geen status quo en zal het ook nooit zijn. De kunst is om jezelf te leren kennen en aanvoelen. En dat begint bij weer goed te leren voelen. 

 

“Balance is the mindset of using your senses.”

R

Je ‘zit niet lekker in je vel’, maar kunt niet goed je vinger leggen op het probleem.

R

Je probeert grip te krijgen op je leven, maar meer controle levert je juist stress op.

R

Je zoekt balans door af en toe iets voor jezelf te doen, zonder het gewenste resultaat.

R

Je googlet vaak algemene tips voor meer balans. Maar ergens weet je ook dat je antwoord niet op internet is te vinden.

R

Je hebt het gevoel dat er nu iets anders moet. Maar wat? Waar begin je?

STAP 1. GET THE FEELING 

 

Het ideale startpunt om je weer lekker in je vel te gaan voelen. Want hoe weet je wat je nodig hebt als je niet goed kunt voelen?

Tijdens de sessie ‘Get the feeling’ zetten we je voelsprieten op scherp en ebben je gedachten weg. Hoe voel je je op dit moment? Hoe voelt balans voor jou? Hoe werkt voelen uberhaupt ook alweer?

Deze sessie helpt je de rust in jezelf te vinden. De rust waarin je makkelijker je eigen stem kunt horen, je gevoel kunt volgen. Klaar voor de volgende stap.

If you want to feel healthy, start feeling.

=

Vanuit een hoofd vol gedachten zoeken we de stilte op.

=

Oefenen met je aandacht in het huidige moment.

=

Beweging en ademhaling voor lichaamsbewustzijn.

=

Inzichten vanuit jouw binnenste verankeren via schrijven.

=

€189,- (excl. 21% BTW)

Voor wie?

Deze sessie is geschikt voor jou als je veel in je hoofd zit en al helemaal als je even klaar bent met al dat gepraat. Want je mag lekker stil zijn, voelen en schrijven. Ik richt mijn aandacht 100% op jou, en jij richt je aandacht 100% op jezelf. Hoe fijn is dat?

Deze sessie duurt 2 uur en is te boeken op maandag en woensdag om 13:00 uur.

Beschikbare data: 24, 26 en 31 augustus 2020
Locatie: Netl de Wildste Tuin, Kraggenburg

OVER SJOUKJE

 

Mijn naam is Sjoukje, geboren en getogen op het Friese platteland. Mijn ouders hadden een boerenbedrijf bij de Waddenzee.

Ik was graag buiten in de aarde aan het wroeten op zoek naar schatten uit de natuur. Maar kon ook goed leren en volgde de route van vwo naar universiteit naar een ‘goede’ baan. Gewoon omdat dat logisch leek. 

Jaren lang was ik een wandelend hoofd dat altijd maar bleef denken. Ook toen ik voelde dat deze route mij niet pastte, zocht ik de antwoorden in mijn hoofd, want mijn volgende stap moest ik kunnen beredeneren.

Pas toen ik leerde om weer als een kind naar de wereld te kijken, open, eerlijk en nieuwsgierig, lukte het me om echt te ontspannen, nieuwe zienswijzen te ontmoeten, zonder schuldgevoel naar het verleden. Ik groeide weer!

Ik ben jouw mindset coach als je klaar bent met wat er allemaal moet en hoort en het nu jouw tijd is om meer naar jezelf te luisteren.

Hoor je je eigen stem nog? Wat voel jij diep van binnen? Waarvoor kom jij in beweging? En hoe blijf je in balans?

 

 

Ik heb dit traject als zeer prettig ervaren.  Wandelend praten vond ik erg fijn en Sjoukje stelde ook precies de goede vragen. Ze voelde mij super goed aan en ik kreeg de ruimte om mezelf te zijn.

 

De gesprekken hielpen mij verder omdat zij mij liet inzien dat er veel veranderingen gaande waren. Ik ben weer dichter bij mijzelf gekomen en dat is voor mij en mijn bedrijf erg belangrijk.

 

Ik maak nu andere keuzes in mijn bedrijf, waardoor er stress en druk is weggenomen en ik lekkerder in mijn vel zit.

Nynke Verwer-Groen, grafisch ontwerpster bij Nynke Ontwerpt

Ik vond het lastig om gezond boodschappen te doen in de supermarkten met hun vele producten, en de neiging om rotzooi te kopen was daarom voor mij erg makkelijk.

Ik heb samen met Sjoukje gekeken naar wat voor mij gezonde voedingsmiddelen zijn, en hoe deze toe te passen in een week van werkdagen en dagen van thuis zijn.

Ook hebben we gekeken hoe ik beweging in mijn weekschema kon plannen, dit begon met kijken naar welk soort van beweging ik leuk vond en daarna kijkend naar of ik dit alleen of samen wilde doen, buiten, binnen en wanneer dit zou kunnen.

Sjoukje is een betrokken coach. Ze bereidt zich goed voor op een coaching sessie, ze is erg geïnteresseerd in de persoon die ze coacht, ze is zelf fit en weet veel over beweging en voeding.

Het samen buiten zijn zorgt voor een leuke en ontspannen sfeer.

 

Tessa (31) uit Emmeloord

 

WIL JE EERST VOELEN OF WIJ EEN KLIK HEBBEN?

 

Maak dan een afspraak voor een GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK